Dostupni linkovi

Počinje serija radničkih prosvjeda


Zagreb, Foto: Enis Zebić
Zagreb, Foto: Enis Zebić
Hrvatska udruga sindikata (HUS) prosvjedom u Vinkovcima započinje seriju prosvjeda u većim hrvatskim gradovima protiv vladinih mjera i sve težeg stanja u zemlji.

HUS traži od Vlade ukidanje tzv. kriznog poreza i vraćanje stope PDV-a na 22 posto, ukidanje PDV-a za osnovne namirnice, smanjenje javne potrošnje, te obračun s kriminalom i korupcijom.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević u izjavi za naš radio podsjeća da se njegov sindikat jedini protivio uvođenju kriznog poreza, jer se kod njegovog donošenja nije pitalo struku, niti se napravila analizu njegovih učinaka.

„Rezultat toga je upravo i ova činjenica da oni najbogatiji – iako ih se ne treba razdvajati, ja sam ovdje najviše fokusiran na odvjetnike koji su jedina kasta u državi koja sama sebi određuje naknade za svoj rad, rezultat čega su bespotrebno dugotrajne sudske rasprave, jer to njima pogoduje, a da ne govorimo o estradnim zvijezdama i sportašima koji za hrvatske prilike imaju bezobrazno visoke naknade - e sad oni su oslobođeni plaćanja ovog kriznog poreza, koji bi trebao biti solidarnost svih hrvatskih građana!“
XS
SM
MD
LG