Dostupni linkovi

Hrvatska pozdravila datum za Srbiju


Zoran Milanović
Zoran Milanović
Hrvatska želi uspjeh Srbiji u pregovorima o članstvu u Europskoj uniji, jer je Hrvatska zainteresirana za stabilno susjedstvo, poručuju iz Zagreba.

„Bit ćemo partneri, a ne mentori. Nama je u interesu da Srbija uđe u Europsku uniju, jer ako su Bugarska i Rumunjska unutra i trebaju biti unutra, onda nema logike da to ne budu i Srbija, Crna Gora i Makedonija", izjavio je hrvatski premijer Zoran Milanović na novinarsko pitanje - kako će se Hrvatska postaviti u pristupnim pregovorima Srbije sa Europskom unijom.

„Srbiji je mjesto u EU-u, ali bude li se morala prilagođavati po istim kriterijima kao i Hrvatska bit će joj teško i moglo bi dugo trajati. Ali o tome mi samo djelomično odlučujemo. Mi želimo Srbiji uspjeh jer vidimo u tome svoj interes, jer želimo stabilno susjedstvo bez obzira tko je na vlasti u Srbiji“, kaže Milanović.

Pregovori i trud uložen u reforme promijenit će Srbiju, kao što su promijenili i Hrvatsku, ocjenjuje za RSE bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Detaljnije reakcije iz Zagreba u tekstu Enisa Zebića Zagreb pozdravlja određivanje datuma Srbiji
XS
SM
MD
LG