Dostupni linkovi

Glasanje u Vojvodini


Glasanje u Vojvodini

U Vojvodini izbori teku bez većih incidenata. Prema podacima Republičke izborne komisije u pokrajini do deset sati glasalo je 10,05 odsto registrovanih birača.

Bez većih incidenata sva biračka mesta su otvorena u sedam sati na teritoriji Vojvodine. Prema Podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju izlaznost u pokrajini je nešto manja u donosu na parlamentarne izbore 2012. godine.

Do kraćeg zastoja u radu jednog biračkog mesta u Novom Sadu došlo je nakon što je jednom starijem građaninu pozlilo. Uprkos brzoj intervenciji Hitne pomoći on je preminuo. Izborna komisija je saopštila da će zbog ovog događaja biračko mesto biti otvoreno sat i po vremena duže.

U birački spisak na gradskom području Novog Sada upisano je više od 320 hiljada glasača, koji imaju mogućnost da se do osam sati izjasne o kandidatima za poslanike u Narodnoj skupštini Srbije.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00
Direktan link



Na području Novog Sada je, u prva tri sata izjašnjavanja na vanrednim republičkim izborima, glasalo 11,36 odsto birača.

Inače, u vojvođanskoj opštini Pećinci, u nedelju se održavaju i vanredni lokalni izbori, do 10 časova na glasanje je izašlo 20,89 odsto građana sa pravom glasa, rečeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji.
XS
SM
MD
LG