Dostupni linkovi

Glasanje u Nišu


Glasanje u Nišu (Predrag Blagojević)

Iako se u Nišu glasalo na svega pet biračkih mesta, tenzija koja se osećala u gradu je bila možda i veća nego 24. aprila.

Predsednik niškog odbora "Dosta je bilo" Stefan Mitrović kaže da su ispred biračkih mesta viđane grupe kratko ošišanih mladića obučenih u crno, a da su čak ulazili i na biračka mesta.

"Imali smo ljude koji su obučeni u crnom, sa onim jaknama, u crnim pantalonama. Izgledaju spremno za neku manevarsku akciju. Naš kontrolor ih je snimao i terao da izađu i napuste biračko mesto. Naravno, niko nije reagovao. Tek kasnije je došla policija. Ali niko nije reagovao tada, u tom trenutku. Prepušteno je ljudima na savest da li će da se bore sa njima ili ne," kaže Mitrović.

Ljude u crnom je video i Mladen Savić iz DSS. On tvrdi da su ga pratili kolima sa zatamnjenim staklima, a da su ga iz njih i upadljivo fotografisali.

"Trebalo je da se vidim sa jednim prijateljem koji me je čekao pored biračkog mesta 4 na Medijani. Dok sam ja stigao, njega su u međuvremena dva čudna tipa legitimisala. Predstavili su se da su iz BIA-e i tražili mu lična dokumenta, pod izgovorom da im je sumnjiv. Kada sam ja došao oni su već otišli, ali kada smo krenuli ka obližnjoj ulici, dva-tri automobila i nekoliko momaka u crnim duksericama su krenuli za nama i počeli su da nas prate. Automobili su prolazili pored nas i slikali su nas," kaže Savić.

Savić je tokom dana na svoj Fejsbuk profil postavio i fotografije na kojima se vide ljudi odeveno u crno kako pokušavaju da ga mobilnim telefonom slikaju iz automobila kruševačkih tablica.

Prema preliminarnim rezultatima na pet biračkih mesta u Nišu na kojima je ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore, izlaznost je bila skoro 39 odsto. SNS je osvojio 1.935 glasova, dok je za listu DSS-Dveri glasalo 966 birača.

XS
SM
MD
LG