Dostupni linkovi

Gašićeva smena u januaru


Gašićeva smena u januaru

Premijer Srbije je najavio i da će smena Bratislava Gašića, još uvek aktuelnog ministra odbrane iako je zbog seksističkog ispada pre gotovo mesec dana obećao njegovo razrešenje, biti sprovedena u januaru.

"Moguće je da ima kandidata“, rekao je kratko Vučić.

Govoreći Miloradu Veljoviću, svom novom savetniku, inače nedavno razrešenom i penzionisanom direktoru policije, Vučić je rekao da je želeo nastavi da radi sa njim jer su do sada imali dobru saradnju.

"Ministar unutrašnjih poslova je doneo odluku o smeni Veljovića jer je smatrao da tako treba i ja poštujem ministra", naglasio je Vučić.

Premijer Srbije dotakao se i telefonskog razgovora sa Mladenom Ivanićem, članom Predsedništva Bosne i Hercegovine. Njih dvojica su razgovarali uoči 9. januara Dana Republike Srpske – čije je obeležavanje Ustavni sud BiH proglasio neustavnim i najave da će obeležavanju prisustvovati čitava Vlada Srbije.

Vučić, koji je potvrdio da će u subotu povodom Dana RS boraviti u Banjaluci, rekao je da je njihov razgovor bio deo redovne komunikacije i da se Srbija ne meša u unutrašnje političke odnose BIH.

"Mi želimo da sačuvamo punu stabilnost Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i celog regiona, to je naš prioritetni interes", rekao je Vučić.

On je naveo da veoma poštuje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednicu vlade RS Željku Cvijanović i da njih smatra svojim prijateljima.

"Neću da se mešam u unutrašnje političke odnose u RS, a ni u BiH, jer su moji prijatelji i Čović i Bevanda i Bakir i Zvidzić", zaključio je Vučić.

XS
SM
MD
LG