Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić: Akcija "Morava" će se nastaviti


Ivica Dačić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je danas da je policijska akcija Morava "pokazatelj rešenosti države da stane na put ilegalnoj trgovini narkoticima".

"U toj akciji izvršili smo preventivni udar na dilersku mrežu širom Srbije. Cilj nije bila velika zaplena droge ili veliki broj uhapšenih, već da se preseče distribucija narkotika do škola i kafića i preventivno spreči njeno dalje širenje",
rekao je Dačić novinarima u Ljuboviji.

On je pohvalio rad policijskih uprava koje su učestvovale u akciji i dodao da će akcija biti nastavljena kako bi se dokazala odlučnost države u borbi protiv svih vrsta kriminala.

"Evidentno je da od formiranja nove vlade Srbije postoji odlučnost svih državnih organa, da državna politika bude odlučna i beskompromisna borba protiv svih oblika kriminala. I u tom smislu treba gledati na sve akcije koja država preduzima",
rekao je Dačić, ponovivši da je u akciji Morava pretreseno više od 600 objekata, kao i da je za oko 100 privedenih određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prema rečima Dačića zaplenjeno je nekoliko desetina kilograma raznih vrsta narkotika, veća količina ilegalnog naoružanja, ukradenih automobila i oko milion falsiifikovanih američkih dolara.
XS
SM
MD
LG