Dostupni linkovi

Nastavlja se bojkot u gimnaziji na Cetinju


Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Predstavnici učenika gimnazije na Cetinju najavili protest i za ponedeljak protest i upozorili da neće pohađati nastavu sve dok za direktora te škole ponovo ne bude izabran Miomir Đurišić.

Nastava u cetinjskoj gimnaziji nije održana od početka školske godine zbog toga što su đaci stupili u štrajk još prvih dana septembra, a roditelji cetinjskih gimnazijalaca su negativno odgovorili na poziv crnogorskog ministra prosvete da oni izaberu svoje predstavnike u školski odbor gimnazije koji bi, zatim, imenovao vršioca dužnosti direktora te škole.


U otvorenom pismu, pročitanom na roditeljskom sastanku održanom sinoć, ministru prosvete Sretenu Škuletiću u ironičnom tonu poručeno je da su đački roditelji "krivi" za čitavu situaciju u cetinjskoj gimnaziji, a da nisu krivi jedino za to "što je Škuletić ministar prosvete". Roditelji su Škuletiću takođe "izrazili zahvalnost što je kod njih otkrio teoriju zavere".

Ministar prosvete je u petak odgovornost za "dalji razvoj situacije" u gimnaziji na Cetinju prebacio na roditelje, jer, kako je objašnjeno, jedino oni nisu imenovali svoje predstavnike u Školski odbor. Predstavnike u Školski odbor odredili su Ministarstvo prosvete, Zavod za školstvo i Nastavnicko veće Gimnazije, a kompletiranje Školskog odbora prošle sedmice predstavnici đaka su postavili kao uslov da se vrate u školske klupe.

Predstavnici roditelja su u petak saopštili da odluku o početku nastave prepuštaju svojoj deci.
XS
SM
MD
LG