Dostupni linkovi

Britanska kraljica protiv paparaca


Hoće li se kraljevska porodica odbraniti od paparaca?
Hoće li se kraljevska porodica odbraniti od paparaca?
Britanska kraljica Elizabeta Druga uputila je pismo dnevnim listovima i magazinima u zemlji zbog paparaca koji uznemiravaju kraljevsku porodicu i narušavaju njenu privatnost, saopšteno je danas iz Bakingemske palate, prenosi list Sandej Telegraf.

Koliko se misli ozbiljno ovim pismom, možda će se saznati već krajem decembra kada će kraljevska porodica na kraljičinom imanju Sandrigem, proslavljati božićne praznike.

Sandej telegraf navodi da su prethodnih godina fotografi su satima čekali na ovom imanju, kako bi "uhvatili" članove porodice u privatnom okruženju.

U saopštenju se ne navode detalji, niti datum pisma koje je u ime kraljice poslao advokat kraljevske porodice.

"Pismo je upućeno urednicima kao odgovor na višegodišnje proganjanje kraljevske porodice od strane paparaca na privatnom posedu kraljice",
piše u saopštenju.

List Sandej telegraf piše da su članovi kraljevske porodice spremni da preduzmu pravne korake ukoliko ih neko bude fotografisao kada "nisu na dužnosti" najavivši tužbe za kršenje privatnosti, kao i da će se pozvati na zakon protiv maltretiranja.

"Članovi kraljevske porodice smatraju da imaju pravo na privatnost kada se bave svakodnevnim, privatnim poslovima",
rekao je Sandej Telegrafu Pedi Harverson, portparol kraljičinog sina princa Čarlsa.

O novom pristupu prema medijima konsultovani su i prinčevi Vilijam i Heri koji su u potpunosti podržali odluku svoje bake i oca.

"Akcije paparaca uznemiravaju prinčeve skoro više nego išta. Dosadilo im je mešanje u njihov privatan život i u život njihovih prijatelja,"
rekao je jedan kraljevski zvaničnik.

Princeza Dajana, prva supruga princa Čarlsa, poginula je u automobilskoj nesreći 1997. godine u Parizu, nakon jurnjave, jer su je proganjali paparaci.
XS
SM
MD
LG