Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brena održala koncert, branitelji prosvjedovali


Prosvjed branitelja zbog koncerta Brene, 13. jun 2009. Foto: zoomzg

U Zagrebu se u subotu uveče okupili ispred Arene Zagreb okupilo oko 200 do 300 prosvjednika koji su s transparentima u rukama i uz povike "Mi smo Hrvati!", prosvjedovali protiv sinoćnjeg nastupa Lepe Brene.

Izvor: Index

Prosvjednici, uglavnom pripadnici braniteljskih udruga i članovi njihovih obitelji uključujući i maloljetnu djecu, dijelili su letke s fotografijom Lepe Brene u maskirnoj uniformi kakvu su tijekom rata u BiH nosili pripadnici vojske bosanskih Srba.Na letcima stoji natpis "Agresija je ljudska sramota, obrana je čast i obaveza".

Prosvjed branitelja zbog koncerta Brene, 13.06.2009. Foto: zoomzg

Prosvjednike su čuvale jake policijske snage koje su tijekom čitavog dana bile razmještene po brojnim punktovima u gradu, kako zbog Breninog koncerta tako i zbog jučerašnjih "pride" i "antigay" povorki.

Prosvjed branitelja zbog koncerta Brene, 13. 6. 2009. Foto: zoomzg


Prosvjednici protiv Breninog nastupa poručili su da su za humanost i ljudsko dostojanstvo te su razvili hrvatske zastave i uz glavnu cestu koja vodi prema Areni Zagreb zapalili stotine lampiona kao simbol žrtava koje su pale u Domovinskom ratu.

Lepa Brena


Bio je prikazan i transparent s fotografijama žrtava Domovinskog rata, a osim branitelja i invalida Domovinskog rata među prosvjednicima je bilo i mladih ljudi sa crnim odorama.

Prosvjed branitelja zbog koncerta Brene, 13.6. 2009. Foto: zoomzg

Policija je izvijestila da su se prosvjednici mirno razišli oko 21.10 sat, kada je koncert počeo. Koncert je završio desetak minuta prije ponoći, a uoči i tijekom koncerta nije bilo policijskog postupanja, Index je doznao u zagrebačkoj policiji.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG