Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mafija pokušala namjestiti utakmicu BiH-Turska
Njemački istražioci otkrili su da je mafija pokušala namjestiti kvalifikacionu utakmicu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi između BiH i Turske, piše njemački "Špigl".

Njemački nedjeljnik navodi da je ovaj susret, koji je u okviru Grupe 5 odigran u Zenici 9. septembra i završio rezultatom 1:1, prema namjerama mafije trebalo da ima drugačiji ishod, ali za sada nema preciznih informacija kakav.

Policija u Bohumu, kako piše "Špigl", navodno ima snimke telefonskih razgovora neimenovanih osoba koje raspravljaju o tome kako treba "namjestiti" utakmicu BiH-Turska.

Svjetska fudbalska federacija /FIFA/ nije želela da kometariše navode njemačkog nedjeljnika, navodeći da će poseban sastanak Izvršnog komiteta ove fudbalske organizacije biti održan 2. decembra i da će tom prilikom biti raspravljano o posljedicama evropskog fudbalskog skandala.

UEFA je za lažiranje mečeva osumnjičila albanske klubove "Tiranu" i "Vlazniju", letonski "Dinaburg", slovenački "Interblok" i mađarski "Honved", a obavještajci Evropske fudbalske unije u saradnji sa nacionalim policijama istražuju i jednu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona, između "Tirane" i norveškog "Stabaka".

Javni tužilac iz Bohuma prošle sedmice je saopštio da postoji osnovana sumnja da je više od 200 utakmica bilo namješteno u nacionalnim ligama Austrije, Belgije, BiH, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Turske.
XS
SM
MD
LG