Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sumnje oko garancija za prvi crnogorski autoput


Potpisivanje ugovora između crnogorske Vlade i hrvatskog građevinskog konzorcijuma ''Konstruktor'' o koncesiji za autoput Bar - Boljare, 9. jun 2009. Foto: Savo Prelević
Iako je hrvatski konzorcijum Konstruktor IGH, crnogorskoj Vladi juče dostavio tražene garancije, još uvijek nije izvjesno da će hrvatske firme graditi prvi crnogorski auto-put, koji treba da poveže crnogorsko primorje i sjevernu granicu, ka Srbiji.

Predsjednik tenderske komisije Zoran Radonjić je rekao da garancije zadovoljavaju uslove tendera i omogućavaju sklapanje finansijskih ugovora, ali da će Vlada nastaviti proceduru analize dostavljenih ponuda i zaključivanja ugovora sa hrvatskim konzorcijumom i finansijskim institucijama, što ipak nameće zaključak da će se konačna odluka tek donijeti.

Sumnju da je sve regularno i konačno unosi i činjenica da su svi pokušaji pribavljanja odgovora na pitanje - koja finansijska institucija, za koliko novca i po kojim kamatama je izdala garancije hrvatskim preduzećima - ostali bez rezultata.

Danas nije bilo moguće kontaktirati ministra saobraćaja Andriju Lompara, kao ni predsjednika Tenderske komisije Zorana Radonjića, međutim, prema našim nezvaničnim saznanjima, identitet izdavaoca garancije se krije, navodno, zbog pokušaja konkurentskog konzorcijuma da Hrvate izbaci iz posla, tako što će opstruirati njihove pokušaje da obezbijede garancije.

Poznato je da je Vlada, još polovinom januara, počela pregovore sa drugorangiranim grčkim Aktor-HCH konzorcijumom, koji tvrdi da ima potreban novac, a da im bankarske garancije ne predstavljaju nikakav problem, ali nije jasno - kako bi Hrvate sada, kada su navodno obezbijedili potrebne garancije, konkurencija mogla naknadno da opstruira.

Značajan dio javnosti u Crnoj Gori i van nje je od početka smatrao da je crnogorski autoput prevelik zalogaj za hrvatske građevinske firme. Tome u prilog govori činjenica da je njegova ukupna vrijednost oko 2 milijarde i 800 miliona eura, što je blizu prošlogodišnjeg bruto-domaćeg proizvoda Crne Gore, a njegovu tehničku zahtjevnost ilustruju podaci da je projektom predviđeno probijanje više od 40 tunela i izgradnja oko stotinu mostova, te da će 13 posto od 170 kilometara ukupne dužine autoputa činiti mostovi i vijadukti, a skoro četvrtinu tuneli.

Cijela trasa se dijeli na pet dionica, a prva od 40 kilometara bi trebalo da se gradi od Podgorice do Mateševa, koja, zbog konfiguracije, predstavlja i najveći izazov za graditelje.

Sva neizvjesnost u vezi gradnje autoputa, međutim, nije bila smetnja da se još prije nekoliko mjeseci upriliči svečanost, tokom koje su presjecanjem vrpce premijeri Crne Gore, Hrvatske i Srbije: Milo Đukanović, Jadranka Kosor i Mirko Cvetković, obilježili početak - kako su tada govorili - posla stoljeća.

Pročitajte i ovo:
Osigurane garancije za Bar – Boljare
Populističko presijecanje vrpce
Počela gradnja autoputa od Bara do Boljara
Gradnja autoputa Bar - Boljare posao vijeka
  • 16x9 Image

    Esad Krcić

    Zahvaljujući ranom angažmanu u Radio Beogradu ostaje trajno vezan za radio, kao medij. Član crnogorskog dopisništva RSE je od 2001. Pisao je za CG Ekonomist, a realizovao je i niz radijskih i TV projekata.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG