Dostupni linkovi

Amfilohije bacio anatemu i na božićne praznike


Amfilohije bacio anatemu i na božićne praznike

Protekli Božićnji praznik je ponovo otvorio niz pitanja vezanih za djelovanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – od poslovanja ove vjerske zajednice do upućivanja kletvi od strane njenog prvosveštenika. Sa kletvama i radikalnim porukama mitropolita Amfilohija Radovića javnost se susretala i prethodnih godina.

Posljednju kletvu mitropolit Amfilohije uputio je prije par dana prilikom nalaganja badnjaka bacivši anatemu na sve koji se zalažu za uklanjanje nelegalno postavljene metalne crkve na Rumiji.

"Ko sruši taj hram bog ga srušio i njegovo potomstvo i časni krst mu sudio", rekao je Amfilohije.

Sociolog religije Mirko Đorđević kaže da ga nije iznenadila posljednja u nizu kletvi mitropolita Amfilohija.

"izjava Mitropolita Amfilohija i kletva upućena nije neko veliko iznenađenje jer on je poznat po kletvama koje upućuje i prokletstvima u kojima ne štedi ni 7. koleno. Ova je izjava politički motivisana i iza nje stoje dublji motivi. Tu je problem. On posjeduje na teritoriji Crne Gore ogromnu imovinu i to nije nikakva tajna. I to njega brine u ovom momentu i to je motiv da se on ovako radikalno i nepormišljeno oglašava na dan Božića koji je svim razumnim ljudima dan mira i pomirenja", kazao je Đorđević.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.
XS
SM
MD
LG