Dostupni linkovi

Svjetski lideri napreduju u dogovoru o klimatskim promjenama


Gradovi New York i London obavezali su se da će do 2050. godine smanjiti emitiranje ugljendioksida od 60 do 80 posto, u odnosu na nivo iz 1990.
Ovo su obećanje su dali na margini konferencije o klimatskim promjenama na Baliju gradonačelnik New Yorka milijarder Michael Bloomering i zamjenik gradonačelnika Londona Nicky Gavron.
Pregovori na konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama na Baliju zaglavili su u slijepoj ulici: Evropska unija i Sjedinjene Države ne mogu se složiti oko specifičnih smjernica za razvijene zemlje kako bi do 2020 smanjile emisiju štetnih plinova.
"I dalje inzistiramo na tome da se u zaključak uključi raspon smanjenja emisije za razvijene zemlje do 2020.", rekao je povjerenik Europske komisije Stavros Dimas tijekom završnoga dana 12-dnevne konferencije.
U podne po lokalnome vremenu istekao je krajnji rok ostavljen za postizanje sporazuma. UN-ov šef za klimu Yvo de Boer rekao je poslije toga da pregovori još traju i da "mudri ministri nisu rezervirali let prije subote navečer".
XS
SM
MD
LG