Dostupni linkovi

BECC


Poccasni natpis sa imenom guvernera Kalifornije Arnolda SSvarcenegera (Schwarzenegger) skinut je sa zidova stadiona u njegovom rodnom Gracu, saopsstile su lokalne vlasti. Stadion, koji je od 1998. godine nosio ime holivudskog glumca, u
ponedeljak je dobio svoj stari naziv stadion "Grac-Libenau". Nakon ssto su ga javnost i vlasti u Gracu kritikovale zato ssto je odbio da pomiluje osudjenika na smrt u Kaliforniji Stenlija "Tuki" Vilijamsa (Stenley Tookie Williams), SSvarceneger je sam 20. decembra zatrazzio da stadion u Gracu visse ne nosi njegovo ime. SSvarceneger je u pismu zrazio "razoccarenje" kritikama na njegov raccun posle egzekucije Stenlija Tuki Vilijamsa (51) - bivsseg gangstera osudjenog na smrt 1981. za ccetvorostruko ubistvo, koji je za vreme boravka u zatvoru postao borac protiv nasilja.
SSvarceneger je pre egzekucije Vilijamsa u jednom zatvoru u blizini San Franciska izjavio da "ne mozze da nadje nijedan razlog za njegovo pomilovanje".
Arnold SSvarceneger rodjen je 1947. godine u austrijskoj oblasti SStajerskoj, odakle je emigrirao u SAD 1960-ih godina, a 1981. dobio je americcko drzzavljanstvo.
XS
SM
MD
LG