Dostupni linkovi

Nisu potpisani pravilnici o osnivanju dva nova ministarstva


U izjavi za nas program on je danas u podne rekao da je sve spremno za osnivanje ovih ministarstava.

„Ja verujem da ce se danas i javno proglasiti formiranje dva nova mininstarstva, posto su pre nekoliko dana iz pravne kancelarije UN iz Nju Jorka vracena dokumenta koja daju zeleno svetlo za formrianje dva nova ministarstva“

Da je iz pravne kancelarije UN u Nju Jorku stiglo zeleno svetlo za potpisivanje ovih pravilnika potvrdio je i portparol UNMIK-a, Remi Durlou.

„Bilo je rasprava u Nju Jorku i mi smo cekali zeleno svetlo iz Nju Jorka, koje je koliko ja znam sada dato“, rekao je on u ponedeljak posle podne.

Kontaktiran nesto pre 20 casova portparol UNMIK-a Niradz Sing je izjavio da do tog vremenazamenik sefa UNMIK-a Lari Rosin, koji zamenjuje Jesena Petersena koje je na odmoru nije potpisao Pravilnike.

On je najavio da je to moguce tokom noci ili sutra izjutra.

I on je ponovio da Pravilnici treba da budu potpisani do srede kada Lari Rosin odlazi na novogodisnje odmore u Sjedinjenim drzavama.

Istovremeno danasnji kosovski mediji pisu da izmedju dve partije na vlasti DSK i AAK jos nema dogovora kako ce biti podelena ministarstva.

Odluka da se potpisu i proglase pravilnici o ovim ministarstvima, sto predstavlja ustavno pravnu osnovu za njihovo formiranje je naisla na negodovanje i neslaganje kako predstavnika Srpskog nacionalnog veca sa severa Kosova takodje i predstavnika institucija Srbije.
XS
SM
MD
LG