Dostupni linkovi

PALE


Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini izveli su jutros akciju na Palama čiji je cilj razbijanje mreže potpore haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću, priopćeno je iz sjedišta stožera NATO-a u Sarajevu. Kako se navodi, tijekom ove operacije pretresena je obiteljska kuća koju koristi Dragan Stajkić, osoba za koju se pretpostavlja da je u sustavu mreže potpore bivšem vođu bosanskih Srba.

SARAJEVO
Posao nije završen dok Radovan Karadžić i Ratko Mladić ne budu u Hagu zajedno s ostalima koje je optužio Haški tribunal, izjavio je danas u Sarajevu visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown.
On je istaknuo kako je sada fokus međunarodne zajednice na Beogradu i Banjoj Luci od kojih se što prije očekuju konkretni pomaci na rješavanju pitanja haških bjegunaca Karadžića i Mladića.

BRUXELLES
Šefovi diplomacija Evropske unije danas su pozdravili početak pregovora sa SCG i BH o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ali su Sarajevo i Beograd podsjetili da svaki napredak ovisi o suradnji sa Haškim sudom. Pozdravljajući uhićenje hrvatskog generala Gotovine, ponovili su da je važno da se u Tribunalu nadju i Karadžić i Mladić.
Ministri vanjskih poslova čuli su izvještaj Javiera Solane i Ollia Rehna o budućoj ulozi EU na Kosovu . Dvojica povjerenika su predložili da EU preuzme policijsku ulogu koja sada ima UN, ojača ulogu u pravosudju i ekonomiji.
Danas je izostao dogovor ministara o tome da Makedonija dobije status kandidata, pa će o tome raspravljati šefovi vlada i država EU koji se sastaju u četvrtak u Bruxellesu.
XS
SM
MD
LG