Dostupni linkovi

Osnovana podgrupa za električnu energiju


Radna grupa za energetiku koju čine predstavnici Beograda i Prištine saglasila se na svom četvrtom susretu u Beogradu da obarazuje podgrupu koja će razmatrati snabdevanje električnom energijom Kosova. Takođe su dve delegacije saglasne oko pitanja gasifikacije Pokrajine, ali i grada Prištine. Usaglašeno je i pitanje pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništa kako bi izmirili svoja dugovanja. Rad grupe najbolje će se ocenjivati prema činjenici da li će ove zime biti isključenja struje, naglasio šef delegacije Beograda Petar Maksimović:

“A u isto vreme da se obezbedi i to da se poveća stepen naplate na Kosovu i Metohiji, uz vođenje računa o socijalno ugroženim potrošačima.”

Ono što je novinare posebno interesovalo je da li Radna grupa za energetiku ima mandat da razgovara o pitanjima imovine. Presedavajući Radne grupe Džoli Dikson:

“Naša radna grupa se ne bavi pitanjem vlasništa, a niti imovine niti objekata, znači proizvod tih objekatam niti mi ne planiramo tako nešto to učinimo.”

Kada je reč o rudnim bogastvima i rudama, predstavnik delegacije Prištine Sabri Ljimari je dodao:

“Što se tiče pitanja u odnosu na ugalj i na te rezerve, mi imamo podatke i mislimo da najbolji podaci se mogu naći ovde u Beogradu, u Zemunu, i mislim da ti podaci koji postoje ovde i oni sa kojima mi raspolažemo se poklapaju.”

Naredni sastanak zakazan je za mesec dana kada treba da se analizira rad danas obarazovana podgrupe.
XS
SM
MD
LG