Dostupni linkovi

KFOR je spreman intervenisati


Naša poseta Kosovu je izraz posvećenosti NATO-a narodu koji ovde živi i onima koji su tu živeli i žele da se vrate, rekao je general Henold. On je istakao da, kada god dolazi na Kosovo, vidi napredak u izgradnji institucija, bezbednosti i manjim delom i u privredi. General je ocenio da je, iako situacija nije ružičasta, napredak vidljiv:

Onima koji pokušavaju da pretnjama i nasiljem destabilizuju Kosovo, general Henold je poručio da je KFOR spreman da to onemogući:

“KFOR je dobro postavljen, dobro snabdeven, dobro vođen i biće u stanju da upotrebi mere koje su neophodne radi prevencije od opasnosti ugrožavanja bezbednosti i sigurnosti.”

Henold je kazao kako će KFOR nastaviti da sarađuje sa UNMIK-om i KPS-om da bi garantovao bezbednost i održao slobodu kretanja. Posvećenost NATO-a Kosovu će biti snažna i kolektivno se radi na tome da se obezbedi bolja budućnost za sve u regionu, zaključio je general Henolt.

Tokom dvodnevne posete Kosovu najviši predstavnici Vojnog komiteta NATO-a su se susreli sa navišim predstavnicima međunarodnog prisustva na Kosovu i tokom današnjeg dana posetili i Glavni štab Kosovskog zaštitnog korpusa.
XS
SM
MD
LG