Dostupni linkovi

BAGHDAD


Pred specijalnim sudom u Baghdadu počelo suđenje svrgnutom iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu i sedmorici njegovih suradnika za ubojstvo više od 140 Šiita u selu Dujail, sjeverno od Bagdada. Svi su se izjasnili da se ne osjećaju krivima, a sudjenje je odgodjeno do 28. studenoga.
Uoči samog početka sudjenja , američke vlasti su za predsjednika sudskog vijeća, imenovale Rizgara Mohammeda Amina, pripadnika kurdske zajednice u Iraku.

LONDON
Novinar Rory Carroll, dopisnik londonskog Gardiana otet je danas u Baghdadu nakon što je s jednom iračkom obitelji preko tv pratio sudjenje Sadamu Husseinu. Prema izjavama svjedoka otela ga je grupa naoružanih osoba i to u Sadr City, shiitskom dijelu Baghdada , uporištu radikalnog islamskog svećenika Moqtada al Sadra.

BRUXELLES
Evropska komisija potvrdila je da u Grčkoj nema virusa ptičje gripe. Nakon ispitivanja sumnjivih uzoraka, utvrdjeno je da nisu zaraženi virusom H5N1, rekao je glasnogovornik povjerenika za zdravstvo EU Philip Tod.
On je kazao da bi Evropska unija mogla proširiti zabranu uvoza ptica i peradi iz Rusije, koju je već uvela za Sibir, nakon što su u regije Tule, 300 kilometara južno od Moskve, otkriveni sumnjivi slučajevi ptičije gripe.
Istodobno su kineske vlasti objavile da je zabilježen virus ptičje gripe na jednoj farmi u kineskom dijelu Mongolije.
XS
SM
MD
LG