Dostupni linkovi

OD MARIJIN DVORA DO BARA


  • Od Marijin dvora do "Bara": Posljednja noćna utrka mladića u Sarajevu završila pogibijom mladića i djevojke. Ko za to snosi krivicu-policija, sudstvo ili roditelji?

  • Koncesija na kontejner: Građani Bosne i Hercegovine snalaze se kako znaju i umiju da dođu do komada hljeba. Jedan od njih je i Hilmo Suljević, koji svakodnevno po kontejnerima traži ostatke obuće, odjeće, neispravne tehnike i preprodaje.

  • Kako ti ono bi ime?: Oko 60.000 građana na području Republike Srpske dobilo je otkaz po nacionalnoj osnovi u periodu od 1991.do 2000.godine. Umjesto isplate nadoknada koji im pripadaju po Zakonu o radu, Vlada RS predložila je da se ove obaveze izmire u okviru unutrašnjeg duga ovog bh. entiteta.

  • Inatom na istoriju: U ratu i nakon njega, mostarske ulice dobile su nove nazive, koji su i danas na snazi. Tako se dešava da u tzv. zapadnom dijelu Mostara ulice nose imena književnika i političara usko vezanih za NDH.

  • Ukazanje referenduma: Prihod od turizma u Međugorju uzima Općina Čitluk, kojoj je nedavno blokiran račun zbog nezakonitog otuđivanja imovine preduzeća Kompas, a u organizaciji tamošnjeg HDZ-a. Zbog toga je Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju, kako bi se dug namirio. To je bio i razlog da mještani Međugorja traže otcjepljenje od Čitluka

  • Pogled iz posebnog ugla: Iznad trebinjskog naselja Dživar, priroda je isklesala «tajanstvene oči» u kamenu, zagledane u prazan prostor. Oči su nedavno otkrivene i, kako stručnjaci kažu, potiču još iz paganskog doba.
XS
SM
MD
LG