Dostupni linkovi

Manjka konkretnih rješenja za povratak


Manjka konkretnih rješenja – primjerice što je sa zahtjevima privremenih korisnika da im se nadoknadi investicija u kuću građanina srpske nacionalnosti koju koriste, zbog čega još 100 objekata nije vraćeno. To treba platiti država, a ne vlasnici, upozorava predsjednik Foruma Veljko Džakula:

„Ne treba sukobljavati povratnike sa korisnicima. To država treba da reguliše jer je ona zakonom regulisala to da je oduzela imovinu i dala je drugom na korištenje.“

Iako je u državnom proračunu namjenski osigurano preko 60 milijuna kuna, još nijedan bivši nositelj stanarskog prava iz područja koja nisu bila zahvaćena ratom nije zbrinut, što je jednostavno glupo, kaže Džakula.

On traži da se rok za prijavu takvih produlji, jer se mnogi nisu javili upravo obeshrabreni slabom provedbom Vladinih obećanja. Nakon krova nad glavom najvažniji je posao, i tu Forum traži da se poštuje razmjerna zastupljenost Srba u državnoj službi na lokalnom nivou, što zasad postoji samo na papiru, i da se u programima skrbi za starije povratnike zaposli mlađu povratničku populaciju.
XS
SM
MD
LG