Dostupni linkovi

BAHGDAD


Nacionalni irački dnevnik Assafir objavio je danas da je dvoje njegovih novinara ubijeno u gradu Mosulu. Jučer je pred svojom kućom ubijen urednik redakcije toga lista, a krajem prošlog tjedna u samom središtu grada je oteta novinarka lista, čije je tijelo pronadjeno u nedjelju u mrtvačnici u Mosulu.

TOKYO
Japanski premijer Jonichiro Koizumi danas je pred novim parlamentom ponovno izabran za predsjednika vlade. Na proteklim izvanrednim izborima, Koizumijeva Liberalno demokratska stranka osvojila je apsolutnu većinu. Pred zastupnicima će se ponovno naći i
sporni prijedlog privatizacije japanske pošte koji je i bio razlog prijevremnih parlamentarnih izbora.

BEČ
Velika većina u izvršnom tijelu Međunarodne agencije za nuklearnu energiju sklona je tome da se na Vijeću sigurnosti postavi pitanje iranskog nuklearnog programa, izjavio je, po završetku sastanka američki veleposlanik Gregory Schulte.
Europska trojka, Velika Britanija, Njemačka i Francuska žele uvjeriti Vijeće guvernera da prijavi Iran Vijeću sigurnosti, optužujući ga da je "prekršio" obveze što se tiče neširenja nuklearnog oružja, jer je nastavio s preradom urana. Prijavi se protive Rusija, Kina i dio nesvrstanih zemalja.
XS
SM
MD
LG