Dostupni linkovi

PODGORICA / NIKŠIĆ


Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Predrag Bulatović rekao je u ponedeljak čelniku Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji i Crnoj Gori Mauriciju Masariju (Maurizio Massari) da je nakon ubistva inspektora policije Slavoljuba Šćekića zabrinut za bezbednosnu situaciju u CG i da očekuje da vlasti to ubistvo rasvetle.
"Ako se to ne bi desilo, to bi bio znak nemoći da se stane na put organizovanom kriminalu i mafiji i da postoji čvrsta veza organizovnog kriminala sa pojedincima iz važnih društvenih struktura", rekao je Bulatović.
Ministar unutrašnjih poslova CG Dragan Đurović izjavio je u ponedeljak ambasadoru Masariju da smatra da ubistvo inspektora Šćekića predstavlja napad na državu.
Kabinet premijera Crne Gore je saopštio da je premijer Milo Đukanović rekao ambasadoru Masariju da očekuje da Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju i Savet Evrope pomognu Crnoj Gori u organizaciji referenduma o državnom statusu, da Crna Gora želi da ove godine počne pregovore sa Evropskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju i da smatra da je Crna Gora ispunila sve potrebne uslove za članstvo u NATO-u.
Premijer Đukanović se u ponedeljak prilikom boravka u Nikšiću javno oglasio u vezi sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića rekavši da je Crnoj Gori "otvoreno bačena rukavica u lice" i da će vlast pokušati da "odgovori odlučno i efikasno".
XS
SM
MD
LG