Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je objavilo u ponedeljak da je dobilo od Specijalnog državnog tužioca za istraživanje organizovanog kriminala nalog da prikupi dokumentaciju o ugovoru zaključenom između Ministarstva odbrane Srbije i Crne Gore i kompanije "Mile Dragic" o ugovoru o nabavci vojne opreme koji su najvišu zvaničnici Srbije – predsednici države i vlade Boris Tadić i Vojislav Koštunica još ranije ocenili kao štetan po državu.
"Specijalni tužilac je naložio MUP-u da je potrebno utvrditi sve relevantne okolnosti vezane za eventualne protivzakonitosti koje su pratile zaključenje ovih ugovora", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Vlada Srbije je u međuvremenu zatražila od Javnog pravobranilaštva zahtev za obustavljanje izvršenja i za poništavanje dva ugovora o nabavci vojne opreme koje je Ministarstvo odbrane SCG potpisalo sa kompanijom "Proizvodnja Mile Dragić".
Ministarstvo odbrane, čijeg čelnika ministra Prvoslava Davinića državni vrh smatra odgovornim za ove ugovore i čiju ostavku očekuje, objavilo je u ponedeljak da je Generalštab Vojske SCG (VSCG) upoznat sa svim nabavkama za vojsku, jer se "nabavke pokreću na zahtev Generalštaba".
U Beogradu je objavljeno da će Odbor Skupštine Srbije za finansije danas razmatrati, na inicijativu ministra finansija Mlađana Dinkića, izveštaj o rezultatima budžetske kontrole sprovedene u Ministarstvu odbrane SCG.
XS
SM
MD
LG