Dostupni linkovi

NOVI SAD


Crnogorske vlasti su objavile da bi eventualno imenovanje ličnosti iz Demokratske stranke Srbije (DSS), partije srpskog premijera Vojislava Koštunice na položaj ministra odbrane Srbije i Crne Gore ubrzalo raspad državne zajednice.
"Nesporno je da to ministarstvo pripada Srbiji. Međutim, iako se Crna Gora ne pita mnogo, njen stav zavisiće od predložene osobe koja će doći na Davinićevo (Prvoslav, sadašnji ministar odbrane) mesto. Ukoliko bude postavljen čovek iz DSS-a, Crna Gora će ići ka što bržem osamostaljenju i formiranju dveju vojski", preneo je danas novosadski dnevnik "Građanski list" izjavu Miodraga Vukovića, šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Crne Gore, vodeće stranke crnogorske vladajuće koalicije u Skupštini Crne Gore.
Vukašin Maraš, zamenik ministra odbrane inače kadar Crne Gore, izjavio je juče da se vlasti u Podgorici protive smeni ministra Davinića.
Miodrag Vuković je rekao i to da bi za Crnu Goru bio prihvatljiv na položaju ministra odbrane predstavnik Srpskog pokreta obnove čiji čelnik Vuk Drašković, kako je rekao Vuković, "govori više evropskim jezikom, nego patriotskim desetercem, za razliku od premijera Srbije Vojislava Koštunice".
XS
SM
MD
LG