Dostupni linkovi

GAZA


Na stotine vojnika izraelske armije prislno iseljavaju Izralece u pojasu Gaze posto je rok za dobrovoljno iseljenje istekao sinoc u ponoc. Mediji su u isto vrijeme izvestili o hapsenju Izraelca koji je otvorio vatru na Palestince ubivsi dve i ranivsi najmanje 3 osobe. Incident se desio na Zapadnoj obali. Premijer Arijen SSaron je osudio , kako je rekao, ovaj izraelski teroristiccki napad na nevine Palestince .
Izraleski Premijer Arijel Saron je povodom zestokih otpora ovoj akciji apelovao da se ne napadaju pripadnici vojske i policije i da im se ne otezava posao.” Krivite mene ,” porucio je premijer koji je glavna pokretacka snaga izraelskog dezangazovanja na palestinskim podrucjima.

BAGDAD
U eksplozijama tri automobila bombe tokom jutarnje spice, u Bagdadu su poginule najmanje 43 , a ranjeno je 76 osoba potvrdio je zvanicnik ministarstva unutrasnjih poslova Iraka. Prve dve eksplozije dogodile su se u blizini veoma prometne autobuske stanice, a treca kod bolnice Kindi u koju su primljene zrtve ranijih ekslozija. U medjuvremenu na sjeveru zemlje u Kirkuku pobunjenici su ubili 6 irackih vojnika koji su cuvali industrijska postrojenja. Americka armija je povrdila pogibiju cetvorice svojih pripadnika u posljednja dva dana.
XS
SM
MD
LG