Dostupni linkovi

PODGORICA


Funkcioner Srpske narodne stranke Dobrilo Dedeich najavio je nameru da se na Lovchen, umesto Mauzoleja Njegossu, vrati stara kapela, ocenivssi da bi to bila "kruna povratka Crne Gore na njen istorijski put".
Predsednik Demokratskog saveza (Albanaca) u Crnoj Gori Mehmed Bardhi ocenio je postavljanje i osvesstenje Crkve na Rumiji kao "najvechu provokaciju Albancima koja im je uccinjena u posljednjih 50 godina". "To je priprema terena za nessto drugo", rekao je Bardhi za podgoriccki Radio Antena M.
Generalni sekretar Matice crnogorske i cclan Pokreta za nezavisnu Crnu Goru Marko Sspadijer, ocenio je da je postavljanje metalne konstrukcije crkve na planini Rumija "tek prvi ccin scenarija" Srpske pravoslavne crkve, koja se nece odrecci "svetosavskog projekta asimilacije Crne Gore".
Predsednik Upravnog odbora Grupe za promene Svetozar Jovicevic ocenio je da je skup na Rumiji zloupotrebljavanje religije u politicke svrhe. On je kazao da mu se ccini da ce vlast reagovati "sporo i priliccno neodgovorno".
XS
SM
MD
LG