Dostupni linkovi

PODGORICA


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je najvise zvanicnike Crne Gore, drzavne zajednice i lidere albanskih partija u Crnoj Gori da 31. jula dodju na osvecenje crkve na Rumiji jer bi se na taj nacin, kako je naveo, najbolje resili nesporazumi oko postavljanja tog objekta. Crnogorske vlasti traze da se gvozdena konstrukcija ukloni jer nema urbanisticku dozvolu.

ZAGREB
Novinar splitskog nedeljnika ''Feral tribjun'' i saradnik Radija Slobodna Evropa Drago Hedl, koji je prvi pokrenuo priču o likvidaciji Srba u Osijeku 1991. i 1992. godine, izjavio je da mu se svakodnevno javljaju novi svedoci tih ubistava, ali da, posle objavljivanja imena jednog svedoka, strahuju za svoju bezbednost.
''Svakodnevno mi se javi nekoliko ljudi. Evo, prije nekoliko minuta javio mi se čovjek koji tvrdi da ima saznanja o nekim slučajevima u Sarvašu… Doduše, ti svjedoci ne žele da im se objavi ime i prezime. Nakon provale identiteta ovoga svjedoka, ljudi su iznimno oprezni i boje se posljedica'', izjavio je Hedl ''Slobodnoj Dalmaciji''.
XS
SM
MD
LG