Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izrael je zatrazzio od Vatikana objassnjenje zbog ccega papa Benedikt SSesnaesti u propovedi, u kojoj je nekim drugim drzzavama izrazio sauccessche zbog napada islamskih bombassa samoubica, nije pomenuo i jedan napad Palestinaca.
Ministarstvo inostranih poslova Izraela saopsstilo je da je pozvalo ambasadora Vatikana da bi ga pitalo zassto papa nije pomenuo napad palestinskih bombassa-samoubice 12. jula, u kome je poginulo pet Izraelaca. U saopsstenju se dodaje da se takav potez mozze interpretirati samo kao davanje legitimnosti teroristicckim napadima na Jevreje. Vatikan je izdao saopsstenje u kome se navodi da je ambasador te drzzave odgovorio izraelskim vlastima, ali se ne precizira ssta je sadrzzaj tog odgovora.
Istovremeno, poglavar Rimokatoliccke crkve je u ponedeljak rekao da ne smatra da je hrissccanstvo u celini bilo meta nedavnih teroristicckih napada u Londonu i Egiptu. On je istakao da Islam u celini ne bi trebalo da bude zzigosan zato ssto pojedini njegovi sledbenici posezzu za nasiljem.
XS
SM
MD
LG