Dostupni linkovi

Novi teroristički napadi u Londonu!


U Londonu ponovo uzbuna i to nekih pola sata nakon podneva po britanskom vremenu. Tri stanice podzemne željeznice su evakuirane nakon eksplozija koje su bile slabijeg intenziteta od onih prije dva tjedna. BBC prenosi riječi nekih svjedoka da su čuli eksploziju i da su osjetili miris spaljene gume i odjeće. Drugi je svjedok u razgovoru za televiziju Skaj izjavio da je ekplodirao ruksak jednog od putnika:

„Sreo sam mladog Talijana, koji je tješio svoju sunarodnjakinju. On mi je rekao da je u vagonu vidio čovjeka sa ruksakom, koji je odjednom eksplodirao. Bila je to manja eksplozija, ali dovoljna da raznese ruksak.“

Drugi ističu da je među nekim putnicima u metrou bilo panike, no tvrde da ih je većina bila prilično pribrana. Za sada su otklonjene naznake da se moglo raditi o napadu biološkim ili kemijskim sredstvima, o čemu se se neposredno nakon događaja nagađalo, jer su u jednu od stanica metroa upućeni specijalci u posebnim odijelima. U jednu od bolnica, neposredno uz metro nekoliko ljudi je vidjelo pripadnike antiterorističke jedinice koji su trčali u zgradu, no reporteri koji se nalaze ispred bolnice nemaju saznanja što se dešava.

U istočnom Londonu zabilježena je manja eksplozija na autobusu. Vozač je čuo eksploziju na katu autobusa, zaustavio vozilo i na gornjem katu je vidio da je nekoliko prozora razbijeno. Policija nastoji udaljiti prolaznike od mjesta na kojem je došlo do eksplozije.

Šef Metropoliten policije Jan Bler potvrdio je da se radilo o četiri eksplozije:

„Broj povrijeđenih za sada je znatno niži. Bombe su bile manje snage ego prošli put. No još sa sigurnošću ne možemo tvrditi koje su posljedice ovih događaja. Sve podrobno istražujemo.“

Stanovnici Londona su pozvani na oprez, ali se živog grada nastoji što prije normalizirati, kako se ne bi podleglo panici. Naime, i eksperti u prvim analizama događaja kažu da se, po svemu sudeći, radi o novom terorističkom napadu, ali se čini da se ovaj put nije išlo na ubojstvo što većeg broja civila, već upravo na širenje panike.
XS
SM
MD
LG