Dostupni linkovi

BEOGRAD


Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je bivši jugoslovenski predsjednik Slobodan Milošević planirao njegovu eliminaciju po istom scenariju po kojem je uklonjen Ivan Stambolić.
On je za beogradski Profil rekao da je često bio meta atentatora i raznih zavjera domaćih i međunarodnih igara, tvrdeći da je uvijek više strahovao za budućnost Crne Gore nego za svoju osobnu sigurnost.
Prema njegovim riječima, postojali su jasni planovi da se put emancipacije i osvješćenja Crne Gore blagovremeno osujeti i zaustavi njegovim uklanjanjem ili bar zastrašivanjem i kompromitacijom.

PRIŠTINA
Politički analitičar Adem Demači rekao je da će prema Srbima na Kosovu izbiti nasilje takvih razmjera da će se zaboraviti 17. ožujak 2004. godine, "a jedini način da se to spriječi jeste da Kosovo dobije nezavisnost". Demači je rekao za beogradski "Blic" da bi nasilje moglo biti usmjereno i prema korumpiranim albanskim liderima "koji nemaju petlju suprostaviti se srpskim zahtjevima". Predsjednik Foruma za sigurnost i demokratiju i bivši komandant združenih snaga sigurnosti na jugu Srbije Ninoslav Krstić smatra da je Demačijeva najava nasilja realna, ističući da postoji opasnost da se, uoči početka pregovora o budućem statusu Kosova, situacija otme kontroli i da se ponovi 17. ožujak.
XS
SM
MD
LG