Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica sprečio je 2001. u vreme kada je bio predsednik tadašnje SR Jugoslavije pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića da uhapsi Ratka Mladića, izjavio je Goran Petrović, bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije.
Petrović, koji je tu dužnost obavljao jedno vreme nakon svrgavanja Slobodana Miloševića sa vlasti, rekao je srpskom dnevniku "Blic" da je državna bezbednost Srbije locirala Mladićevo skrovište u roku od deset dana od dobijanja naloga da to učini i da je ustanovila da ratnog zapovednika srpskih snaga u Bosni čuva vojska.
"Precizirali smo lokaciju, pratili njegovo kretanje i njegove razgovore, i detaljnu informaciju predao sam ministru Mihajloviću (Dušan) i premijeru Đinđiću. Nakon toga, Đinđić je otišao kod Koštunice, na šta mu je Koštunica odgovorio u stilu 'ne diraj to, ne mešaj se'. ... Sasvim je logično da iste strukture vojske i penzionisani pripadnici tajnih službi i danas daju podršku Mladiću. Ne verujem da ga čuvaju filatelisti", preneo je danas dnevnik "Blic" izjavu Gorana Petrovića, bivšeg čelnika Službe državne bezbednosti Srbije.
Ratko Mladić je optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine i genocid koji su srpske snage pod njegovom komandom počinile nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG