Dostupni linkovi

SARAJEVO


Mirnim prosvjedom u parku ispred zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu u oko 150 građana izrazilo je nezadovoljstvo zbog ugrožavanja ljudskih i vjerskih prava širom svijeta. Od vlade BH je zatraženo da se angažira na povratku šestorice članova tzv. "alžirske grupe" koji su izručeni SAD i nalaze se u zatvoru u bazi Qunatnamo.

PODGORICA
Gora je regionalni faktor povezivanja, a zajednica nezavisnih država u interesu je i Mila Đukanovića i Vojislava Koštunice, samo što to srpski premijer još nije izračunao, ocijenio je koordinator beogradskog Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.
“Referendum odgovara samo Đukanoviću i nema matematike prema kojoj on može izgubiti na građanskom izjašnjavanju, zato bi službeni Beograd, prije referenduma, trebao razgovarati o zajednici nezavisnih država”, kazao je Janjić podgoričkoj "Pobjedi".

NOVI SAD
Ravnodušnost srpske političke i intelektualne elite na objavljivanje video zapisa egzekucije šestorice mladića kod Srebrenice, od kojih su četvorica bili maloljetni, predstavlja “ispis iz civilizacije”, koji će imati porazne učinke, istaknuo je direktor beogradskog Centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević u razgovoru za "Dnevnik" .
XS
SM
MD
LG