Dostupni linkovi

MOSTAR


Nakon Sabora Hrvatske demokratske zajednice BiH koji je završen kasno sinoć u Mostaru, novoizabrani predsjednik stranke Dragan Čović je izjavio da se kandidirao zato što vjeruje da su HDZ-eu potrebne velike promjene. On je kazao da će svoj rad usmjeriti u tri pravca: prema reorganizaciji stranke, nastavku pregovora oko ustavnih promjena i izradi strategije za sljedeće opće izbore u BiH.
Na devetom Saboru HDZ-a ,održanom jučer u Mostaru, za Čovića je glasalo 283, a za njegovog protukandidata Božu Ljubića 258 izaslanika.
Protukandidat Božo Ljubić izrazio je sumnju u regularnost Čovićevog izbora, te najavio da će uložiti prigovor. On je kasno sinoć u Mostaru izjavio kako je pouzdano utvrdio postojanje jednog spiska glasača na kojem je ime barem jedne osobe koja uopće nije bila na jučerašnjem zasjedanju Sabora. "U spisku smo pronašli oko 67 matičnih brojeva bez imena, odnosno bez potpisa glasača", rekao je Ljubić. On je ustvrdio kako je cjelokupan izborni proces na Saboru kontrolirao Čović i njemu bliski ljudi.
XS
SM
MD
LG