Dostupni linkovi

BEOGRAD / PRAG


Direktor državne televizije Srbije Aleksandar Tijanić odbio je u sredu predlog čelnice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić da prikaže čitav snimak na kojem pripadnici jedinice "Škorpioni" Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije leto 1995. na planini Treskavici kod Trnova u Bosni i Hercegovini ubijaju civile-Bošnjake iz Srebrenice.
Nataša Kandić je, gostujući u emisiji "Noćni razgovori" Radija Slobodna Evropa koja će biti emitovana u subotu uveče, rekla da je direktor državne televizije Srbije odluku obrazložio stavovima da ne bi trebalo uznemiravati javnost snimkom i da je snimak jednostran jer ne postoji druga strana.
Aleksandar Tijanić nije bio dostupan Radiju "Slobodna Evropa".
Nataša Kandić je rekla Radiju "Slobodna Evropa" i to da su predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica odbacili njen poziv da 11. jula, na desetogodišnjicu početka genocida u Srebrenici, otvore u Beogradu konferenciju o tom događaju.
Kabinet predsednika Vlade Srbije je, kako je rekla Radiju "Slobodna Evropa" Nataša Kandić, saopštio da premijer tog dana ima druge obaveze, dok je predsednik Srbije odgovorio neslužbeno da smatra da ne bi bilo dobro da on otvori tu konferenciju.
XS
SM
MD
LG