Dostupni linkovi

Lekari iza rešetaka


Uhapšeni su neuropsihijatar Miljojko Nešović, dr medicine rada Miodrag Miladinović, hirurg Žarko Trujić i Nevenka Rebac, službenik Medicinskog centra. Po rečima direktora Zdravstvenog centra u Boru dr Dragana Stojadinovića, majdanpečki lekarki su uhapšeni i protiv njih se vodi istražni postupak zato što je utvrđeno da su pacijentima koji su se obrađivali za invalidsku penziju izdavali lažnu dokumentaciju.”

“To su praktično otpustne liste, nepostojeće otpusne liste. Znači izdavane su otpusne liste a pacijent se nije pojavio u bolnici.”

Situacija sa invalidskim penzijama je, kako saznajemo, prvobitno otkrivena u Smederevu nakon čega je klupko počelo da se odmotava. Inače, većina privedenih lekara su i na veoma značajnim funkcijama. Dr Nešović je koordinator Evropskog pokreta za istočnu Srbiju i član Opštinskog veća, dr Trujić, predsednik Opšinskog odbora Demokratske stranke Srbije, a dr Miodrag Miladinović, bivši predsednik SO Majdanpek i bivši direktor Medicinskog centra. Kako privreda u ovom kraju već godinama ne funkcioniše, invalidske penzije su svakako za mnoge bile rešenje. Pitanje je samo koliko je sve to koštalo.
XS
SM
MD
LG