Dostupni linkovi

U zatvor zbog zmija


Nakon što je ova neobična vest objavljena u medijima, Trotera su posetile republičke ekološki inspektori, predstavnik Republičkog zavoda za zaštitu prirode i nedugo zatim protiv njega podneli prekršajnu prijavu.

“Sad mene optužuju i stavlja mi se na teret da sam ja stanište zmija poremetio, da sam ih uznemiravao i sve to.”

Miodrag Troter tvrdi da je samo pokušao da obezbedi normalno vodosnabdevanje.

“Ja, prvo, bunar nisam kopao da pravim neki rezervat za zmije, nego bunar za vodosnabdevanje. One su moje stanište ugrozile, ugrozile su mi normalno vodosnabadevanje.”

Predstavnik Republičkog zavoda za zaštitu prirode Danko Jović kaže da se radi o zaštićenoj životinjskoj vrsti i da je Miodrag Troter bio je dužan da prijavi ovaj slučaj, a ne da usmrti pronađene zmije.

“Kad se pojavi toliko veliki broj zmija, pozvaćete prvo inspekciju, pa miliciju. On ni to nije uradio.”

U Prokuplju je pred sudijom za prekršaje održano i suđenje po prijavi republičkog ekološkog inspektora i Miodragu Troteru preti novčana kazna od pet do 20.000 hiljada dinara ili efektivna kazna do mesec dana zatvora. Naš sagovornik Miodrag Troter kaže da, ukoliko bude osuđen, neće moći da plati novčanu globu.

“Ne primam mesecima platu, niti imam odakle da platim. Ako ne, odrobijaću, brate. Nek se zapiše i to da je neko tamo u nekom selu bio u zatvoru zbog zmija.”
XS
SM
MD
LG