Dostupni linkovi

BEOGRAD


Odbor Skupstine Srbije za odbranu i bezbednost zakljucio je da je tokom vanrednog stanja i akcije "Sablja", posle ubistva premijera Zorana Djindjica, bilo krsenja ljudskih prava tokom privodjenja i saslusanja odredjenih osoba. Zakljuceno je da je bilo primene torture - generalni inspektor MUP-a Vladimir Bozovic kazao je da je ova sluzba do sada utvrdila sest takvih slucajeva - da su raspisivane poternice i za licima koja nisu u vezi sa ubistvom Djindjica, da je Biro za komunikacije Vlade Srbije protivzakonito
vrsio poslove za koje nije nadlezan.Takodje je zatrazeno da se izvrsi potpuni uvid u rad Saveta za drzavnu bezbednost, kao i da se utvrdi pojedinacna odgovornost za lica koja su krsila zakon.

BEOGRAD
Krivicno vece Okruznog suda u Beogradu ukinulo je pritvor generalu Milanu Obradovicu, bivsem sefu Policije Beograda, dok je Miloradu Bracanovicu, nekadasnjem zameniku nacelnika Bezbednosno informativne agencije, pritvor produzen za jos mesec dana - izjavila je za nas program Ivana Ramic, portparol Okruznog suda u Beogradu. Obradovic i Bracanovic uhapseni su pod sumnjom da su tokom istrage iznudjivali iskaze od osumnjicenih za ubistvo policijskog generala Boska Buhe.
XS
SM
MD
LG