Dostupni linkovi

Izgubljen u muzici


Bilo je to blizu plaze na majusnom britanskom ostrvu Sheppey, gde su ga kasno uvece pocetkom avgusta ugledali. Bio je odeven u elegantno crno odelo i sav mokar.

Od tada do sada nije otkriveno ko je misteriozni covek, s obzirom da od tada do sada u susretu sa osobljem obliznje psihijatrijske bolnice nije progovorio ni rec. Onda su mu dali olovku i papir. Nacrtao je svedsku zastavu i klavir. Kada su ga odveli u obliznju crkvicu (kapelu) i ponudili pijano, dva sata je svirao klaricnu muziku. Na repertoaru se naslo i Labudovo jezero, Cajkovskog.

"Potpuno je izgubljen u svojoj muzici ", kaze Michael Camp, socijalni radnik dodeljen visokom plavom coveku. "Kada ne svira klavir, ima sa vama komunikaciju ocima, kojom vam stavlja do znanja da mu se ne mozete previse pribliziti, ali dok svira mozete mu se pribliziti koliko god zelite, mozete ga cak i dodirnuti – tada je izuzetno relaksiran", kaze Camp.

Psihijatrijska bolnica je obezbedila prevodioce iz Poljske, Litvanije i Latvije da proveri nije li misteriozni covek mozda iz tog dela sveta, ali niko nije mogao da ga privoli da progovori. Njegovo odelo takodje nije pomoglo da se otkrije identitet, s obzirom da su sve etikete bile poskidane. Posle svih neuspelih pokusaja da se otkrije identitet misterioznog pijaniste, bolnica je preko nacionalnog biroa za nestale osobe uputila apel za pomoc, objavivsi njegovu fotografiju i pomenuti crtez. Procenjuje se da mu je negde izmedju dvadeset sedam-osam i trideset godina. Sudeci prema odzivu na apel, misterija je zaintrigirala mnogo gradjana. Stiglo je vise od 150 telefonskih poziva, a policija i socijalni radnici uveravaju da ce ispitati sve korisne sugestije koje su pristigle.

Michael Camp kaze da ima utisak da je covek prosao neku vrstu traume, ali da za sada moze samo jedno pouzdano reci: neko negde u svetu trazi misterioznog pijanistu.
XS
SM
MD
LG