Dostupni linkovi

Smederevski demokrati – cionisti


Nepoznati počinioci su pored navedenih natpisa pored na sedište Demokratske stranke u Smederevu ispisali i grafit “Koliko košta Kosovo”. Prema rečima potpredsednika Opštinskog odbora DS u Smederevu Bojana Teofilovića, ZOG je skraćenica za “Zionist Occupational Government” pa grafit u stvari znači: “Smrt vladama pod jeverejskom okupacijom”. Teofilović je ovo našao na pretraživaču.

“Ni namo nije bilo jasno šta znači taj natpis na engleskom. Pretraživač je izbacio da je to mišljenje da Jevreji putem zapadnih vlada upravljaju svetom i na tom natpisu je pisalo da se želi smrt, znači, tim vladama, odnosno jevrejskoj okupaciji vlada.”

Teofilović kaže da se ništa slično ovom u Smederevu ranije nije dešavalo. On pretpostavlja da su se ovi grafiti našli na prostorima Demokratske stranke zbog toga što se ta stranka zalaže za ubrzano priključenje Srbije Evropskoj uniji. Predsednik Skupštine opštine Smederevo i član Demokratske stranke Srbije Saša Radosavljević kaže da su lokalne vlasti odmah naložile javnom komunalnom preduzeću uklanjanje grafita sa zidova DS. Radosavljević, kao i ostali Smederevci sa kojima smo razgovarali, kaže da su u Smederevu, inače multinacionalnoj sredini, ništa slično ranije nije dešavalo. Predsednik lokalnog parlamenta takođe veruje da se iza svega kriju određene političke strukture.

“Svakako da nekakav politički motiv stoji iza ovoga i svakako da je jedna mala grupa ljudi fizička uradila to a da su autori i idejni tvorci ovakvih poruka neki drugi, koji naravno pokuštavaju da se na ovakav način predstave, da se zaklone iza nekakvog srpstva. Ako nešto nije srpstvo onda ovo nije srpstvo. Znači, Srbi su tolerantan narod, narod koji želi da sarađuje, da uvažava sve vere i sve nacije. Ja sam ubeđen da većinsko stanovništvo Smedereva osuđuje ovakav akt i da mu se ne pridružuje.”

U smederevskoj policiji saznajemo da su počinioci za sada nepoznati i da još uvek nema svedoka. Po pronalaženju osumnjičenih biće angažovani grafolozi. Tek tada bi moglo biti poznato ko je grafite napisao, što ne znači i da će i idejni tvorci biti otkriveni.
XS
SM
MD
LG