Dostupni linkovi

Značajan napredak u ostvarivanju standarda


Ono sto je ovih godina i meseci postigao KZK je primer za angazovanje i rad koji se trazi da se postigne i u drugim oblastima na Kosovu, rekao je tom prilikom sef UNMIK-a, Jessen Petersen.

“Cestitao sam generalu Cekuu za veliki napredak koji je KZK postigao u ispunjavanju standarda osam. I ono sto je jos znacajnije cestitao sam generalu Cekua i KZK na poslu koji cine u stvaranju mnogoetnickog, demorkatskog i stabilnog Kosova kakvo svi zelimo”, rekao je sef UNMIK-a.

Posao koji izvrsava KZK, prema Jessenu Petersenu, je znacajniji od samog smisla standarda, posto se Korpus angazuje i u durgim projektima od kojih imaju koristi svi gradjani Kosova.

General Ceku je sa svoje strane obecao jos vece angazovanje KZK ne samo na ispunjavanju standarda osam i ukljucivanja Srba u KZK, vec i u vezi sa ulogom koju Korpus moze da ima u raznim projektima koji se odnose na povratak raseljenih na Kosovo.

“Mi smo informisali o progresu koji KZK cini na ostvarivanju standarda osam, sa dobrim poslom koji radimo i takodje smo ponudili da danas obidjeno tri znacajne aktivnosti KZK. Jedna od njih je radni projekat koje KZK radi na pripremi za povratak Srba u selu Siga i Brestovik u opstini Pec”, rekao je general Ceku.

Posle razgovora u Glavnom stabu KZK sef UNMIK-a je zajedno sa komandantom KFOR-a i KZK posetio neke jedinice Korpusa u Peci, Djakovici i Vitini.

Visoke ocene najvisih predstavnika UNMIK-a da je KZK zabelezio znacajan napredak u ostvarivanju standarda osam su izrecene na dan pre sastanka Kontakt grupe plus na kojem ce se oceniti i ostvarivanje standarda za Kosovo.
XS
SM
MD
LG