Dostupni linkovi

BEOGRAD


Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown tijekom svog posjeta Beogradu i susreta s predstavnicima vlasti je istaknuo da suradnja Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine mora biti završena i svi optuženi prebačeni u Hag, uključujući i lidere bosanskih Srba Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Šef diplomacije SCG Vuk Drašković je potvrdio odlučnost Beograda u ispunjavanju svih obveza prema Haškom tribunalu.
Ashdown se sastao i s predsjednikom Srbije Boris Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom. Srpski dužnosnici ponovili su spremnost svoje zemlje na suradnju s Hagom . Koštunica je istaknuo kako je model dobrovoljne predaje, za koji se opredijelila vlada Srbije, dao konkretne rezultate.

BEOGRAD
Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas nadležne u Ministarstvu obrane SCG i Generalštabu da "sa najvećom ozbiljnošću " ispitaju istinitost informacija da je optuženi za ratne zločine, general Ratko Mladić prošle godine proveo više mjeseci u kasarni Topčider i da su dvojica vojnika ubijena jer su ga tamo vidjeli. Beogradski list "Danas" objavio je danas taj podatak pozivajući se na tvrdnje Miroslava Petrovića, podoficira SCG . Petrović tvrdi da je bio član tzv."trećeg kruga" osiguranja zapovjednika vojske bosanskih Srba, a trenutačno se kao dezerter nalazi pod zaštitom američkih snaga izvan Srbije.
XS
SM
MD
LG