Dostupni linkovi

BEOGRAD


Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan (Pavlović) izjavio je trebalo pozvati papu Jovana Pavla Drugog da poseti Srbiju i lično se uveri o teškoćama srpskog naroda i crkve na Kosovu.
U intervjuu za nedeljno izdanje beogradskog lista "Politika" on je ocenio da bi papa bio "snažni i verodostojni tumač i svedok agresije koja je izvršena na srpski narod i srpsku crkvu i da bi to imalo snažnog odjeka u političkim krugovima medjunarodne zajednice. Smatram da je to bio veliki propust. Čega smo se bojali? Da li smo mi Srbi, pravoslavci, toliko slabi da bi jedna papina poseta mogla da uzdrma našu pravoslavnu veru, našu crkvu i stavove srpskog naroda u smislu državnosti, kulture, verskog opredeljenja?", rekao je mitropolit Jovan. On je predvodio delegaciju Srpske pravoslavne crkve na sahrani pape Jovana Pavla Drugog.

BEOGRAD
Politicki direktori ministarstava inostranih poslova Nemačke, Rusije, SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Italije, članica Kontakt grupe i predstavnici Evropske unije, razgovarače u ponedeljak u Beogradu sa najvišim predstavnicima vlasti Srbije o ispunjenju standarda demokratskog društva koje medjunarodna zajednica traži od kosovskih vlasti pre početka razgovora o konačnom statusu pokrajine. Predstavnici Kontakt grupe trebalo bi da sredinom godine dostave Savetu bezbednosti konačnu ocenu ispunjenja tih standarda od čega če zavisiti razgovori o statusu Kosova.
XS
SM
MD
LG