Dostupni linkovi

VATIKAN


Poglavar Rimokatoličke crkve papa Jovan Pavle II (Ioannes Paulus) još uvek je živ, ali je počeo povremeno da gubi svest, saopštila je Sveta stolica u subotu u 11:30 (CET).
Vatikan je još sinoć objavio da Papi zakazuju srce i bubrezi, da mu je disanje plitko, a da mu je krvni pritisak pao na opasno nizak nivo.
Sledeće zvanično saopštenje o zdravlju 84-orogodišnjeg poglavara Rimokatoličke crkve najavljeno je za šest sati popodne (CET).
Hiljade vernika provele su noć na trgu ispred Bazilike svetog Petra u Vatikanu moleći se za Papu. Mise se održavaju u rimokatoličkom crkvama širom sveta.
U Vatikan su kasno sinoć stigli kardinali koji bi trebalo da objave Papinu smrt, a stižu i kardinali iz čitavog sveta, koji bi nakon smrti Jovana Pavla II trebalo da među sobom izaberu novog poglavara Rimokatoličke crkve.
Zdravstveno stanje pape Jovana Pavla II naglo se pogoršalo prekjuče kada je infekcija urinarnih puteva izazvala sepsu. Papa, koji već godinama pati od Parkinsonove bolesti, proteklih dana je doživeo i srčani udar.
XS
SM
MD
LG