Dostupni linkovi

KIJEV


Predsednik Rusije Vladimir Putin je boravio je u subotu u Ukrajini u prvoj poseti toj zemlji od kako je na položaj njenog predsednika izabran Viktor Juščenko na izborima na kojima je Rusija podržavala protivkandidata sadašnjeg ukrajinskog predsednika.
Oba predsednika izrazila želju za saradnjom u svim oblastima. Predsednik Juščenko je rekao da je glavna tema razgovora ipak bila privredna saradnja.
"Danas smo razgovarali o pitanjima poput lokacije ruske Crnomorkse flote na ukrajinskoj teritoriji, zajedničkih energetskih projekata, pitanja granica, vojne i tehničke saradnje, trandnjestarskog sukoba i o humanitarnim i kulturnim pitanjima. Nema sumnje da je glavna tema naših razgovora bila trgovina i privredna saradnja." rekao je predsednik Juščenko.
Predsednik Putin je rekao da smatra da će širenje rusko-ukrajinske bilateralne saradnje zavisiti u najvećoj meri od toga koliko te zemlje budu uspešne u stvaranju jedinstvenog privrednog prostora.
"Uveren sam da mi možemo efikasno da sprovedemo tu zamisao, to će dati našim zemljama više mogućnosti za razvoj trgovine i za uzajamne investicije sa ciljem jačanja konkurentnosti naših privreda", rekao je u Kijevu predsednik Putin.
XS
SM
MD
LG