Dostupni linkovi

Dramatično hapšenje hrvatskih državljana u Negotinu


U saopštenju se, između ostalog kaže, da je Odeljenje unutrašnjih poslova u Negotinu operativnim radom došlo do saznanje da u negotinskom hotelu borave dvojica hrvatskih državljanina za koje postoji određeni stepen sumnje da se mogu dovesti u vezu kao izvršioci krivičnih dela za koje se, kako je navedeno, gonjenje vrši po službenoj dužnosti. Inače, drama oko hapšenja Roberta Matanića, starog 28 godina, trajala je više od deset sati. U saopštenju policije kaže se i da se njegov saradnik Tomislav Marjanović gotovo odmah dobrovoljno predao, dok je Matanić ostao zabarikadiran u sobi naoružan vatrenim i eksplozivnim oružjem i pri tom zahtevo razgovor sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Prema informaciji dobijenoj od zamenika okružnog javnog tužioca Ksenije Branković, predaja nije bila jednostavna.

“Predavali su delimično oružje komad po komad. Jedan se odmah predao, međutim, ovaj drugi, trebalo malo duže pregovarati sa njim, na kraju se i on sam predao.”

Po njenim rečima na potezu je policija koja treba da dostavi krivičnu prijavu.

“Očekujemo prijem krivične prijave protiv poznatih izvršilaca. Ono što će biti za nas, radi se o nedozvoljenom držanju i nošenju oružja.“

Na pitanje da li je tužilaštvu poznata neka od poternica koje se pominju u ovom slučaju, a govori se o Bugarskoj i poternice iz Srbije i Crne Gore, dobili smo ovakav odgovor:

“Znate šta, još uvek to ne možemo da kažemo. Zato sačekajte kada je tužilaštvo bude dobilo i kada budemo pokrenuli postupak, tada ćemo vam reći. Znate kako se kaže, zbog interesa istrage još uvek o tome ne možemo da govorimo.“

U policiji nam je saopšteno da se pomenuti nalaze u pritvoru a da će krivična prijava biti podneta u zakonskom roku, tj. u roku od 48 sati. Inače, ime Matanića povezuje se sa pojedinim likvidacijama u Bugarskoj, kao i švercom oružja za šta ga navodno tereti poternica Srbije i Crne Gore.
XS
SM
MD
LG