Dostupni linkovi

DUSHANBE


Izborno povjerenstvo najsiromašnije zemlje središnje Azije Tadžikistana je izvijestilo kako su biračka mjesta u cijeloj zemlji zatvorena, da su parlamentarni izbori protekli u miru te da je na izbore izašlo više od 84 posto od ukupno 3,1 milijuna birača s biračkih popisa, od ukupno 6,6 milijuna stanovnika. Promatrači Organizacija za evropsku sigurnost i suradnju ocijenili su da su izbori bili nepošteni, te da su mediji favorizirali Demokratsku partiju aktualnog predsjednika Imomala Rakhmanova. Sam Rakhmanov je pak ustvrdio da su izbori bili slobodni i da su bili izraz " mira i nacionalnog jedinstva" .

LOS ANGELES
Na svečanoj 77. dodjeli Oskara u Los Angelesu, "Avijatičar" Martina Scorsesea s 11 nominacija bit će vodeći film po broju kategorija za koje se natječe, a ove je godine najviše crnih glumaca nominirano za najbolje uloge njih četiri.
S 11 nominacija Scorseseov "Avijatičar" zaostaje za "Titanicom" Jamesa Camerona iz 1997., koji je bio nominiran u 14 kategorija i uspio osvojiti njih 11, što je do danas ostao rekord.
XS
SM
MD
LG