Dostupni linkovi

ZAGREB


Zupanijski sud u Zagrebu proglasio je danas krivim svu desetoricu optuzenih za proslogodišnju otmicu maloljetnog sina generala Hrvatske vojske Vladimira Zagorca, i izrekao im zatvoreske kazne u trajanju od jedne do sedam godina. Trojica optuzenih proglaseni su krivima i za udruzivanje u skupinu koja je planirala otmice djece jos nekih bogatih hrvatskih gradjana.

VATIKAN
Papa Ivan Pavao II uspjesno se oporavlja od respiratorne krize u rimskoj bolnici Genelli i dise bez pomoci respiratora, objavljeno je danas u Vatikanu. Papa je jucer hospitaliziran zbog posljedica nedavne gripe, a lijecnici su mu rutinskom kiruskom intervencijom (traheotomija) ugradili cijevcicu koja olaksava disanje. Zbog ovog zahvata, papa nece moci govoriti nekoliko dana.

KABUL
Najmanje devet afganistanskih vojnika ubijeno je u zasjedi, nedaleko od granice te zemlje s Pakistanom, potvrdile su danas vlasti u Kabulu. Jos uvijek nije jasno tko stoji iza ovog napada koji se dogodio u oblasti u kojoj djeluju preostale talibanske skupine i krijumcari droge.
XS
SM
MD
LG