Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić najpopularniji je političar u Srbiji, a predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović vodi po popularnosti u Crnoj Gori, dok je značajno pala popularnost Vojisava Koštunice, predsednika Vlade Srbije, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo Institut društvenih nauka iz Beograda.
Istraživanje sprovedeno od 10. do 21. decembra 2004. u Srbiji (bez Kosova) i u Crnoj Gori i to za potrebe Evropskog pokreta u Srbiji na uzorku od 2.023 punoletnih građana Srbiji i 1.018 punoletnih osoba u Crnoj Gori pokazalo je da na stranačkoj sceni u Srbiji po popularnosti ubedljivo vode Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, a u Crnoj Gori Demokratska partija socijalista.
U Srbiji Socijalistička partija Srbije, Srpski pokret obnove i Nova Srbija održavaju podršku na nivou izbornog cenzusa, dok popularnost Demokratske stranke Srbije, stranke G17 Plus i Pokreta snaga Srbije. U Crnoj Gori druga po popularnosti Socijalistička narodna partija gubi podršku birača što se, prema ovom istraživanju, događa i Socijaldemokratskoj partiji i Liberalnom savezu, dok Srpsku narodnu stranku i Narodnu stranku podržava po 3-4% birača.
XS
SM
MD
LG