Dostupni linkovi

MINHEN


Američki ministar odbrane Donald Ramsfeld (Rumsfeld) zatražio je danas u Minhenu od evropskih saveznika da prevladaju svoje razlike sa Amerikom i da sa njom deluju zajedno u ratu protiv međunarodnog terorizma.
Prevod: "Od sada mora biti jasno da ni jedna država ne može da pobedi te ekstremiste sama. Niti bilo ko može sam a se uspešno bori protiv asimetričnih pretnji u ovoj novoj eri. Biće potrebna saradnja mnogih država kako bi bilo prekinuto širenje opasnih oružja. To je globalna pretnja i traži globalne napore", rekao je ministar Ramsfeld na jednoj međunarodnoj konferencije o bezbednosti na kojoj učestvuju predsednici više država i vlad kao i generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Kofi Anan.
U radu skupa među ostalima učestvuju predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić.
Visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana (Javier) i generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer (Jaap de Hoop Scheffer) su se na sastanku založili za slanje međunarodnih snaga koje bi nadzurale izraelsko-palestinski mirovni sporazum.
XS
SM
MD
LG